Een traplift voor buiten

Trapliften zijn in de meeste gevallen alleen binnenshuis te vinden. Vaak wordt er bij woningen met twee verdiepingen een traplift geplaatst zodat iedereen met een mobiele beperking ook de bovenverdieping kan bereiken. Er zijn natuurlijk ook gevallen waar een traplift buiten nodig is. Dit kan zowel zakelijk als privé voorkomen. Denk bijvoorbeeld maar aan een tuin met een trap of andere gebouwen die alleen bereikbaar zijn door middel van een trap.

In dat geval is het plaatsen van een traplift een ‘must’. Voor dit soort gevallen is echter een ander soort traplift vereist dan de traplift die binnen kan worden teruggevonden. Wat nu juist de verschillen zijn tussen een indoor traplift en een outdoor traplift leest u hieronder.

De verschillen tussen een binnen- of buiten traplift

Het is niet mogelijk om dezelfde soort traplift (geschikt voor gebruik binnen) ook buiten te plaatsen. Dit zorgt voor een groot risico op schade. Voor een traplift buiten zijn andere specificaties nodig. Er zit dus wel degelijk een verschil in beide soorten trapliften.

Het grootste verschil zit hem in het feit dat een outdoor traplift beschermd moet zijn tegen (zware) weersomstandigheden. Een traplift beschikt over verschillende soorten elektronica en deze kunnen beschadigd raken door bijvoorbeeld zware regen. Bij een outdoor traplift is deze elektronica goed beschermd. De stoellift zelf is ook gemaakt van waterafstotend materiaal. Hierdoor zal deze niet snel verslijten.

Het laten installeren van een outdoor traplift

Een traplift is en blijft een maatproduct. De omstandigheden en afmetingen zijn bij bijna iedereen helemaal anders. Het laten installeren van een outdoor traplift is daarom zeker niet iets dat zomaar snel even wordt gedaan. Zelf een traplift installeren zonder enige kennis is absoluut af te raden. Experten hebben ervaring met het plaatsen van trapliften buiten en weten exact wat er nodig is om de traplift zo goed mogelijk te laten functioneren.

In eerste instantie zal er een installateur langskomen om alles precies op te meten en te kijken naar obstakels voor de traplift. De lengte van de trap, eventuele bochten en uw eisen worden allemaal gecombineerd in een geschikte oplossing.

Vervolgens koopt u de traplift aan en zal de installateur de traplift komen installeren. Dit neemt ongeveer 3-4 uur in beslag.

Vergelijk en bespaar tijd & geld

Gratis brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom trapliftenvergelijken.be?

tick
Ontvang in één keer verschillende offertes
star
Ruim 2500 klanten vonden de beste deal met onze dienst
group
Onze klanten beoordelen ons met een 8.0