Traplift laten installeren op een trap met bochten

Bij verschillende soorten trappen horen ook verschillende soorten trapliften. Niet iedere traplift is geschikt om te worden geïnstalleerd op iedere trap. Het installeren van een traplift op een trap met één of meerdere bochten is lastiger ten opzichte van het installeren van een traplift op een rechte trap. De kosten zijn ook een stuk hoger, dit hangt vooral af van het soort maatwerk dat nodig is om de lift op de juiste manier op uw trap te installeren.

Wat de kosten voor dit type traplift ongeveer zijn en hoe de installatie in zijn werk gaat hebben we voor u op een rij gezet.

De installatie van dit type traplift

De installatie van een traplift op een trap met één of meerdere bochten is niet zo eenvoudig en neemt ongeveer een 3-4 uur in beslag. We raden u absoluut af om zelf de traplift te installeren, laat dit zeker aan een expert over.

Allereerst zal er een adviseur langskomen om de situatie van de trap grondig te bekijken. De afmetingen worden genoteerd en ook wordt er gekeken in hoeveel bochten de traplift precies moet gaan. Er wordt ook gekeken naar het railsysteem dat nodig is. Veel trappen zijn gebaseerd op standaardafmetingen en kunnen dus gebruik maken van een standaard railsysteem. Helaas geldt dit niet voor alle trappen, hier is een uniek railsysteem voor nodig. Zeker bij trappen die beschikken over één of meerdere bochten is in bijna alle gevallen een uniek railsysteem nodig.

Vervolgens kan u zelf nog aangeven welke extra eisen u precies heeft. Een parkeerbocht is hier een goed voorbeeld van. Een parkeerbocht is een verlenging van het railsysteem en zorgt ervoor dat de stoellift begint en eindigt op een plek waar meer ruimte is. Opstappen gebeurt dan niet langer op de trap zelf, maar al een stuk voor de trap. Dit maakt het op- en afstappen veel eenvoudiger.

Nadat alle zaken zijn besproken kan de traplift worden geplaatst. Bij een traplift die geschikt is voor een trap met één of meerdere bochten zal dit ongeveer 3-4 uur in beslag nemen.

De prijs van een traplift met bochten

De prijs voor een traplift die geschikt is voor een trap met bochten ligt iets hoger dan de prijs van een traplift die geschikt is voor een rechte trap. De meeste standaard trapliften beginnen met een prijs vanaf € 5.000. De prijs is natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van het feit of er veel maatwerk nodig is. Ook de extra eisen hebben invloed op de uiteindelijke prijs.

Vergelijk en bespaar tijd & geld

Gratis brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom trapliftenvergelijken.be?

tick
Ontvang in één keer verschillende offertes
star
Ruim 2500 klanten vonden de beste deal met onze dienst
group
Onze klanten beoordelen ons met een 8.0