Het plaatsen van een traplift aan een spiltrap of wenteltrap

Trapliften worden normaal gesproken geïnstalleerd met een railsysteem op de traptreden. Bij een rechte trap kan er wel gekozen worden om de rail tegen de muur te bevestigen, maar dat gebeurt niet vaak. Bij een spiltrap of wenteltrap is dit sowieso niet mogelijk; er is geen muur om het railsysteem aan te bevestigen. Gelukkig is hier een oplossing voor.

Het railsysteem zal worden vastgemaakt aan de traptreden. Hierdoor kan de lift toch nog goed functioneren. Ook wanneer u een traplift nodig heeft en u een spiltrap of wenteltrap heeft zijn er dus voldoende mogelijkheden.

Een traplift is bijna in alle gevallen een product dat veel maatwerk vereist. Sommige trappen hebben standaardafmetingen, maar zeker niet iedere trap beschikt hierover. In veel gevallen zullen bochten en andere obstakels op verschillende plekken aanwezig zijn. Dit zorgt ervoor dat de traplift exact moet worden aangepast aan uw eigen trap.

Bij een traplift die geschikt is voor een spiltrap of wenteltrap is nog meer maatwerk vereist. Dit soort trappen verschillen vaak veel van elkaar. Aangezien er veel maatwerk nodig is om de traplift op de juiste manier te plaatsen, zal de prijs ook een stuk hoger uitvallen ten opzichte van andere soorten trapliften.

De installatie van een traplift op een spiltrap of wenteltrap

Het laten installeren van een traplift op een spiltrap of wenteltrap is een lastig werkje. We raden iedereen daarom ook echt af om hier zelf mee aan de slag te gaan. Experten hebben vaak veel ervaring met het plaatsen van dit type traplift en weten exact wat er nodig is om de traplift op de juiste manier te laten functioneren.

Allereerst zal er een installateur langskomen om de afmetingen op te nemen. Vervolgens wordt er gekeken naar welke soort traplift er geschikt is voor uw trap. Een spiltrap of wenteltrap hebben nagenoeg altijd een bocht, het type traplift dat geschikt is voor een rechte trap valt daarom vaak al snel af. Let er ook op dat niet alle bedrijven een traplift voor een spiltrap of wenteltrap kunnen leveren.

Nadat alle eisen zijn besproken en er een oplossing werd bedacht, kan de traplift worden geplaatst. Dit neemt in de meeste gevallen ongeveer een 3-4 uur in beslag. Het unieke railsysteem wordt geplaatst en ook de stoellift zal worden geïnstalleerd.

Vergelijk en bespaar tijd & geld

Gratis brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom trapliftenvergelijken.be?

tick
Ontvang in één keer verschillende offertes
star
Ruim 2500 klanten vonden de beste deal met onze dienst
group
Onze klanten beoordelen ons met een 8.0