Een traplift laten installeren op een rechte trap

Trapliften komen in verschillende soorten en maten. Niet elke traplift is geschikt voor ieder type trap. Het aantal bochten in uw trap speelt een grote rol in het bepalen van het soort traplift dat past bij uw trap. Het laten installeren van een traplift op een rechte trap is de eenvoudigste oplossing. De installatie duurt niet erg lang en de kosten zijn (in verhouding met andere soorten trapliften) een stuk lager.

Hoewel de installatie niet zo moeilijk is kan hij alleen worden gedaan door een expert. Hoe de installatie exact in zijn werk gaat en welke mogelijkheden er zijn leest u hieronder.

Eenvoudig en geavanceerd

Het laten installeren van een traplift op een rechte trap is de eenvoudigste oplossing ten opzichte van trappen die beschikken over één of meerdere bochten.
Allereerst is het belangrijk dat er eerst een installateur langskomt om de trap goed te bekijken. De installateur zal vervolgens de afmetingen opnemen en advies geven over welke traplift het beste bij uw trap past.

Er zijn extra opties die u kan toevoegen aan de traplift om het gebruik nog eenvoudiger te maken en meer comfort te bieden. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan een parkeerbocht. Een parkeerbocht is een verlenging van het railsysteem dat ervoor zorgt dat de stoellift op een plek kan worden geparkeerd waar meer ruimte is. Hierdoor wordt het op- en afstappen een stuk eenvoudiger.

Wat kost een traplift voor een rechte trap?

Een traplift is een product dat op maat wordt gemaakt. Hierdoor is het een uniek product en is de prijs meestal wat moeilijker te bepalen. Het railsysteem moet worden aangepast aan het type trap. De extra opties zoals een parkeerbocht zorgen ook voor een hogere prijs.
We kunnen wel een indicatie geven van de prijs van een traplift die puur is geschikt voor een rechte trap. De prijzen van een traplift beginnen bij de meeste bedrijven vanaf ongeveer € 2.700. Een flink bedrag, maar er is een mogelijkheid om een vergoeding te krijgen voor dit soort traplift.

Vergelijk en bespaar tijd & geld

Gratis brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom trapliftenvergelijken.be?

tick
Ontvang in één keer verschillende offertes
star
Ruim 2500 klanten vonden de beste deal met onze dienst
group
Onze klanten beoordelen ons met een 8.0